Actief recreëren en ontspannen

solex_rijden_helenaveen[1]Een breed en gevarieerd aanbod waarvoor u een leuke vakantie of een verkwikkende dagtrip niet ver hoeft te reizen.

Hertog Jan Brouwerij te Arcen
Kinderboerderij ’t Gemeijnt te Deurne
Snorfietsenverhuur te Beringe
en meerdere uitjes te Panningen.

Landgoed Gulbergen, gelegen tussen Eindhoven en Helmond. In dit groene gebied liggen niet alleen fiets- en wandelpaden maar ook het unieke Dierenrijk Europa en een 18-holes golfbaan.
Peelsafari, de Liesselse bossen en Deurnese Peel verkennen met open jeeps.

Midden in de bossen van Oerle bij Veldhoven ligt Papegaaienpark, in grote voliéres wonen meer dan 4000 papegaaien die zijn onder te brengen in 200 verschillende soorten met TropiJoy, een overdekte speeltuin.
SONY DSCRecreatieplas Berkendonk te Helmond, Strandbad de Kasteelse Bossen te Venray

Wijn en Golfdomein Kapelkeshof te Grashoek.

Zoopark Overloon een natuurlijk dierenpark waar u veel bijzondere dieren ontmoet, een zwerftocht langs zeldzame behendige witwanggibbons, de hartveroverende kleine panda’s, de Maleise tapir en kamelen.
Een verwendagje, of u heerlijk in de watten te laten leggen bij saunapark van Dijk te Lomm of Top-Alivio Horn. Een verzorgende, ontspannende of revitaliserende behandeling bij kuuroord Thermaalbad Arcen.

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaPark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.

Shoppen
Shoppen in Eindhoven, het hypermoderne Piazza winkelcentrum of de Heuvel Galerie, een overdekt winkelhart met gezellige terrasjes en restaurants. Designers outlet te Roermond waarin artikelen van bekende merken en designerlabels met korting worden aangeboden.
Een dagje uit winkelen naar Weert of Venlo Over de grens in München-Gladbach of Dusseldorf (Duitsland) Maar ook Antwerpen, Lommel of Luik in België.

Lekker eten en drinken mag bij vakantie vieren niet ontbreken. Een speciale culinaire wandel- en fietstocht waarbij u meerdere keren aanlegt bij restaurants of boerderijen die u iets lekkers aanbieden uit de streek. Teldetrappe en Preuveleut binnen de gemeente Peel en Maas. Happen en Trappen in Gemert-Bakel, een tocht van 38 km. die langs 6 hapadressen loopt. Happen en Trappen in de Peel, een dagtocht van 60 km. met 5 gastronomische aanlegplaatsen of een route van 35 km. met 3 culinaire stops.
Buffet restaurant de Hoove, kleine en grote groepen kunnen in de direkte omgeving diverse leuke, sportieve activiteiten doen zoals oud-Hollandse spelen, traptrein en grote steppen.

IJssalon Clevers ijssalon van het jaar 2007 met de lekkerste ijs van Nederland te Grubbenvorst en Arcen

De boer op
Steeds meer boeren en tuinders stellen hun bedrijf open voor publiek, zo krijgt u de gelegenheid om het leven op het platteland te ervaren en in veel gevallen te proeven.
Asperges Berkers te Liessel
Betsie’s hof, winkeltje met eigen fruit, geweckt in pot of fles en producten vers van het mes met een theehuis.

Blauwebessenkwekerij Veens te Helenaveen
Boerderij ’t Platteland voor rondleiding op bedrijf, en boerderijwinkel.
In het hart van de peel ligt ijsboerderij Hoeve Willem III
IJsboerderij Gommers- Hermans te Nederweert- Eind
Geitenboerderij Janneke’s Hoeve te Asten
Kaasboerderij Fleuren te Helenaveen
Kip in zicht, familie van Lierop, te Asten-Heusden

Paardenmelkerij Heesen te Panningen
Paddestoelerij Delichamp te Grubbenvorst
Sumiran biologische boerderij te Asten-Heusden
Varkens in zicht, Boerderij ’Op den Haegh, te Panningen
Waterbuffelsboerderij te Deurne
Wijnbouw Domaine d’ Elkandre

caping_BBQBoerengolf een volksport in spe, het werkt ongeveer hetzelfde als gewoon golfen, maar dan minder gepolijst.
D’n Hoi Zulder te Asten-Heusden, educatief boerengolf en uitleg wat er qua natuur op de boerderij mogelijk is.
De Heidebloemranch te Liessel, voor groepsaccommodatie en boerengolf.