Actief recreëren en ontspannen

Een breed en gevarieerd aanbod waarvoor u een leuke vakantie of een verkwikkende dagtrip niet ver hoeft te reizen.

Duitse Trabant Legerjeeps, Swingbikes, Fatmax en E-chopper verhuur te Meijel en meerdere uitjes te Panningen. Zo ook sup- en kanoverhuur te Meijel.
Peelsafari, de Liesselse bossen en Deurnese Peel verkennen met open jeeps.

Atractiepark Toverland  ligt op 6 km afstand van de camping.
Bij klimpark Klimkong te Sevenum kun je klimmen, tokkelen, kanoën, adventure golfen en meedoen aan diverse teambuildingsactiviteiten. Bezoek Strandbad de Kasteelse Bossen te Venray. Of zoek de grenzen van je waarnemend vermogen op bij Mind Mistery.

Bezoek Zoopark Overloon een natuurlijk dierenpark waar u veel bijzondere dieren ontmoet. Of het oorlogsmuseum, een Nederlands historisch en educatief museum,  die  de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland presenteert.
Of las een en verwendagje in, bij kuuroord Thermaalbad te Arcen. samen met een rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij

Shoppen
Het welbekende Designers outlet te Roermond waarin artikelen van bekende merken en designerlabels met korting worden aangeboden of shoppen in Eindhoven op het hypermoderne Piazza winkelcentrum of de Heuvel Galerie, een overdekt winkelhart met gezellige terrasjes en restaurants. Een dagje uit winkelen naar Weert of steek de grens over naar Duitsland, München-Gladbach of Dusseldorf. Maar ook Lommel, Maaseik, Hasselt, Genk of Luik in België is een bezoekje waard.

Lekker eten en drinken mag tijdens uw vakantie niet ontbreken. Een speciale culinaire wandel- en fietstocht waarbij u meerdere keren aanlegt bij restaurants die u iets lekkers aanbieden uit de streek. Happen en Trappen, Land van Peel en Maas. Een 49 kilometer lange fietstocht door een landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden en langs de Maas.

Of ontdek het verleden rond de Groote Peel met het beginpunt in Panningen waarbij u langs peelkanalen fietst en door gezellige, gastvrije dorpen Helenaveen en Meijel komt. Een 58 kilometer lange fietstocht die langs 5 hapadressen loopt.

U kunt ook door Brabant fietsen, route “De Peel” van 52 km, daarbij start u ’s morgens in Griendsveen bij het Toon Kortooms Park.  Vervolgens fietst u door de Deurnese Peel, 2750 hectare uitgestrekte veenvlaktes, af en toe onderbroken door ‘boerenkuilen’ (afgraving). Na deze overdosis natuurschoon schuift u aan bij eetcafé Brasserie de Hoofdzaak voor een voorgerecht. Daarna staat u wederom een fraai stukje Peel te wachten, maar ditmaal de Groote Peel. Via de Dennendijkse bossen komt u vervolgens weer terug in Asten, waar bij restaurant Pesos een smaakvol soepje wacht.

Ga eens een ijsje eten bij IJssalon Florence, met de lekkerste ijs van Nederland te Nederweert of tijdens een fietsrondje bij het IJshofje te Meijel.

Wandel ook eens het Petranpad, 112 Km in 9 etappes, Struinen door de Natuur. Of loop vanuit de camping het Struinpad de Verheven Peel.

De boer op
Steeds meer boeren en tuinders stellen hun bedrijf open voor publiek, zo krijgt u de gelegenheid om het leven op het platteland te ervaren en in veel gevallen te proeven. Fietsroute Go Agro Peel en Maas is er zo een. Je komt o.a. langs Tilla’s Asperges te Beringe, Kinder Doe-boerderij BoebaDoe, Scharrelkippenbedrijf Swinkels, Zichtstal, Boerderij ’Op den Haegh, te Panningen.

Betsie’s hof, winkeltje met eigen fruit, geweckt in pot of fles en producten vers van het mes met een theehuis. Blauwebessenkwekerij Veens te Helenaveen
Boerderij ’t Platteland voor rondleiding op bedrijf, en boerderijwinkel.
In het hart van de peel ligt ijsboerderij Hoeve Willem III
IJsboerderij Gommers- Hermans te Nederweert- Eind
Geitenboerderij Janneke’s Hoeve te Asten
Kaasboerderij Mertens te Kessel
Koe en Kip enzo dhr. Leenders, te Someren-Eind
De Paddestoelerij te Grubbenvorst
Melkvee bedrijf Schooteindhoeve, fam. Verberne – Manders te Vlierden