Actief recreëren en ontspannen

solex_rijden_helenaveen[1]

Een breed en gevarieerd aanbod waarvoor u een leuke vakantie of een verkwikkende dagtrip niet ver hoeft te reizen.

Hertog Jan Brouwerij te Arcen
Kinderboerderij Boebadoe Farm te Beringe
Snorfietsenverhuur te Beringe
Duitse Trabant Legerjeeps, Swingbikes, Fatmax en E-chopper verhuur te Meijel en meerdere uitjes te Panningen.
Peelsafari, de Liesselse bossen en Deurnese Peel verkennen met open jeeps.

Atractiepark Toverland  ligt op 6 km afstand van de camping.
Bij klimpark Klimkong te Sevenum kun je klimmen, tokkelen, kanoën, adventure golfen en meedoen aan diverse teambuildingsactiviteiten.

Midden in de bossen van Oerle bij Veldhoven ligt Papegaaienpark, in grote voliéres wonen meer dan 4000 papegaaien die zijn onder te brengen in 200 verschillende soorten met TropiJoy, een overdekte speeltuin.
Recreatieplas Berkendonk te Helmond, Strandbad de Kasteelse Bossen te Venray

Wijn en Golfdomein Kapelkeshof te Grashoek.

Zoopark Overloon een natuurlijk dierenpark waar u veel bijzondere dieren ontmoet, een zwerftocht langs zeldzame behendige witwanggibbons, de hartveroverende kleine panda’s, de Maleise tapir en kamelen.
Een verwendagje, of u heerlijk in de watten te laten leggen bij saunapark van Dijk te Lomm of Top-Alivio Horn. Een verzorgende, ontspannende of revitaliserende behandeling bij kuuroord Thermaalbad Arcen.

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaPark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.

Shoppen
Shoppen in Eindhoven, het hypermoderne Piazza winkelcentrum of de Heuvel Galerie, een overdekt winkelhart met gezellige terrasjes en restaurants. Designers outlet te Roermond waarin artikelen van bekende merken en designerlabels met korting worden aangeboden.
Een dagje uit winkelen naar Weert of Venlo.
Over de grens in München-Gladbach of Dusseldorf (Duitsland) Maar ook Antwerpen, Lommel of Luik in België.

Lekker eten en drinken mag bij vakantie vieren niet ontbreken. Een speciale culinaire wandel- en fietstocht waarbij u meerdere keren aanlegt bij restaurants of boerderijen die u iets lekkers aanbieden uit de streek.  Happen en Trappen Oost-West-Peel-Best met het beginpunt in Panningen. Een 45 kilometer lange fietstocht door een landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Onderweg doet u Panningen, Helenaveen, Meijel, Roggel en Helden, aan de rand van de Peelgebieden, aan, die langs 5 hapadressen loopt.

Of u fiets de 46 km lange tocht langs diverse kastelen, de historische wasplaats “De Sprunk” en de alom aanwezige Maas, die zorgen voor een verrassend gevarieerde beleving. Met deze fietsroute komt u door Maasbree, Boekend, Blerick en Baarlo waar u een hapadresje aandoet. U kunt ook door Brabant fietsen , daarbij start u ’s morgens in Griendsveen bij het Toon Kortooms Park.  Vervolgens fietst u door de Deurnese Peel, 2750 hectare uitgestrekte veenvlaktes, af en toe onderbroken door ‘boerenkuilen’ (afgraving). Na deze overdosis natuurschoon schuift u aan bij eetcafé Brasserie ‘t Turfke in Asten-Heusden voor een voorgerecht. Daarna staat u wederom een fraai stukje Peel te wachten, maar ditmaal de Groote Peel. Via de Dennendijkse bossen komt u vervolgens weer terug in Asten, waar bij restaurant Pesos een smaakvol soepje wacht.

IJssalon Clevers, met de lekkerste ijs van Nederland te Kessel, Grubbenvorst en Arcen.

De boer op
Steeds meer boeren en tuinders stellen hun bedrijf open voor publiek, zo krijgt u de gelegenheid om het leven op het platteland te ervaren en in veel gevallen te proeven.
Asperges Berkers te Liessel
Betsie’s hof, winkeltje met eigen fruit, geweckt in pot of fles en producten vers van het mes met een theehuis.

Blauwebessenkwekerij Veens te Helenaveen
Boerderij ’t Platteland voor rondleiding op bedrijf, en boerderijwinkel.
In het hart van de peel ligt ijsboerderij Hoeve Willem III
IJsboerderij Gommers- Hermans te Nederweert- Eind
Geitenboerderij Janneke’s Hoeve te Asten
Kaasboerderij Fleuren te Helenaveen
Kip in zicht, familie van Lierop, te Asten-Heusden

Paardenmelkerij Heesen te Panningen
Paddestoelerij Delichamp te Grubbenvorst
Sumiran biologische boerderij te Asten-Heusden
Varkens in zicht, Boerderij ’Op den Haegh, te Panningen
Waterbuffelsboerderij te Deurne

Boerengolf een volksport in spe, het werkt ongeveer hetzelfde als gewoon golfen, maar dan minder gepolijst.
D’n Hoi Zulder te Asten-Heusden, educatief boerengolf en uitleg wat er qua natuur op de boerderij mogelijk is.
De Heidebloemranch te Liessel, voor groepsaccommodatie en boerengolf.