Fiets- en wandelroutes

De omgeving leent zich uitstekend voor wandel- of fietsroutes. Minicamping ’t Haasje is centraal gelegen in ’t Noord- en Midden Limburg aan de grens van Brabant. Een geweldige omgeving om te voet of met de fiets te verkennen.  Binnen een straal van +/- 20 kilometer liggen de Nationale Parken, De Maasduinen, de Groote Peel, Leudal en De Deurnese- en Mariapeel. Historische plaatsen als Griendsveen, Deurne, Kessel en Baarlo bevinden zich ook binnen deze straal. De gemeente Horst aan de Maas in Noord-Limburg is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2010 waarvan het dorp Sevenum het meest vriendelijk is voor wandelaars en hoog scoort op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, route controle, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Fietsroutes
Met de fiets gaat dit volgens het Fietsknooppunten systeem. Een uit meer dan 600 km bestaand netwerk van fietsroutes, verbonden met elkaar middels 135 knooppunten (kruispunten van fietsroutes). Hiermee kunt u zelf uw fietsroutes samenstellen. U fietst dan van knooppunt tot knooppunt, elk met een uniek nummer genummerd, en met duidelijke en goed zichtbare borden. In het centrum van Grashoek, bij de kerk, kunt u beginnen met het knooppuntenfietsroute nr. 21. Aan de hand van een fietskaart, bij de VVV kantoren of ANWB verkrijgbaar, maar als extra service ook bij ons, kunt u zelf uw fietsroute uitstippelen.

U noteert de nummertjes van de knooppunten die u wilt volgen en u kunt op pad. Op de fietskaart staat ook duidelijk wat de afstand tussen de knooppunten zijn, zodat u vooraf kunt vaststellen hoeveel kilometers u wilt fietsen. Tijdens de fietstochten is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Maashopper, een fietspendelboot, die over de Maas vaart tussen Belfeld en Sambeek met verschillende opstapplaatsen aansluitend aan het fietsenknooppunten systeem.
Vanaf 22 juni 2023 is het Geopad Verheven Peel beschikbaar. Deze nieuwe recreatieve fietsroute volgt de Peelrandbreuk over een lengte van maar liefst 40 km door zowel Brabant als Limburg en doorkruist de drie gemeenten Deurne, Horst aan de Maas en Peel en Maas.

De Fietsvierdaagse Venray van 23 t/m 26 juli 2024 is helaas afgelast, de Fiets4Daagse De Peel (Deurne, Meijel en Stiphout) is in 2024 van 9 t/m 12 juli.

Wandelroutes
Ook wandelroutes zijn er in overvloed. Door de vele natuurgebieden in Limburg zijn deze geliefd bij wandelaars. Wij beschikken over verschillende beschreven routes waar u als gast gebruik van mag maken waaronder wandel routenetwerk Peel en Maas. Er zijn ook wandelroutes te vinden onder www.routeyou.com, www.route.nl, www.klikprintenwandel.nl, www.wandelknooppunt.nl

beringerzandroute_camping_01[1]De ‘Beringerzand’ route loopt langs onze camping en is met paaltjes aangegeven. Voor de kinderen ligt op zo’n 200 meter van onze camping de aansluiting op het Fladderpad, een educatief en leerzame wandelroute. Struinpad Verheven Peel is een pad door en langs oude peelrestanten, turfkanalen, stukken verruiging, natte weilanden en bos van 13,5 km lang.
Bij de camping is de beschrijving tot aansluiting op deze route beschikbaar. (totaal is de route dan ong. 17 km.)  

Ook is er de mogelijkheid tot een natuurspoortocht bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man te Weert voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Deze tocht wordt gelopen aan de hand van een “avontuurlijke landkaart” die stap voor stap gevolgd moet worden. Op deze kaart staan ook de opdrachten, die de kinderen moeten uitvoeren om de felbegeerde titel “Speurder van het Woud” in de wacht te slepen. Voor elk seizoen is er een aparte spoortocht. Een soortgelijke natuurspoortocht is ook te volgen bij het Nationaal Park de Groote Peel, Mijl op Zeven te Ospel.

Vanaf de camping kunnen gasten Geocachen.  Dit is wandelen en/of fietsen waarbij je gevraagde coördinaten moet vinden met een GPS. Er liggen verschillende “schatten” in de omgeving.
Tijdens de fietstocht of de wandeling over het Struinpad de Verheven Peel kom je langs het 1 hectare grote Voedselbos Struinpad (= Een eetbare bostuin waarin “eetbare planten” (noten, vruchtbomen, fruitstruiken, meerjarige kruiden, knolgewassen, klimplanten die in lagen groeien) en dat zich bevind aan de Kwakvors in Grashoek naast natuurgebied de Scherliet.